tiistai 30. syyskuuta 2014

Meren antimia

Tikke Tuuran kaverit naarasivat Tokoinrannassa ja saalista tuli!


Valtava määrä pullopostia oli lähetetty maailmalle.


Joku onneton on tipauttanut koko sauna-illan janojuomakassin mereen. Voi, voi, kyllä on harmittanut varmasti.


Jonkun veneilijän matka on katkennut potkurin putoamiseen. Tosi noloa, jos kyydissä on ollut vaikka uusi tyttöystävä, joka on pitänyt viedä huikealle veneretkelle. Ehkä tämä herra on sitten keksinyt, että äänetön meno onkin kivempaa ja käynyt äkkiä Töölönlahdelta vuokraamassa polkuveneen. Hänen omassa veneessä ei ollut airoja, koska sitä ei voi soutaa. Se on iso vene, semmoinen oikea muskelivene. 
(Muskelivene ei toimi muskeleilla.)


Toivottavasti vain fillari on joutunut pohjaan ja polkija selvinnyt takaisin rannalle. Romuista taidetta tekevä Tikke Tuura oli mukana Project Aware- pelasta meri! tapahtumassa ja kaiken tämän romun (ja enemmänkin kuin kuvissa näkyy) nostivat vapaaehtoiset sukeltajat. Projektin tarkoitus oli herättää helsinkiläisiä ajattelemaan, mitä yksikin ihminen voi tehdä meren hyvinvoinnin hyväksi. Minä olen meri-ihminen, enkä tietenkään heitä romuja mereen. En kenkiä, kattilooita, liikennemerkkejä, roskiksia, valaisimia, ämpäreitä enkä muovipusseja. Miehenikin on, vaikka tipautti autonavaimen tuohon Hakaniemen venekerhon laiturin viereen. Se ehkä nousee ensivuoden tapahtumassa ylös, jos sellainen Hagiksessa järkätään. Sanon vaan, että se oli kallis tipautus, 177 €. Ei varmaan tule uusintaa siitä. Mutta jos se avain on ensi kesänä näytillä, tiedätte ainakin sen, että teoksen pieni osanen on maksanut paljon.


6 kommenttia:

 1. Arvotaidetta odotettavissa siis! Nuo romut rannalla lähinnä ahdistivat, kun Piritan terassilta niitä katselin. Kai teidän avaimissa on nykyään kelluvat avaimenperät?!?

  VastaaPoista
 2. No sittenhän se romukasa on toiminut niin kuin on ollut tarkoitus! Ei, ei kellu Pertin uusikaan avain, mutta ehkä taskut pysyy suljettuina.

  VastaaPoista
 3. Valokuvat niin hienoja näistä kammotuksista - kontrastia löytyy!

  VastaaPoista
 4. Mitähän kalat keskustelee keskenään kun tuollainen kelpo polkupyörä tulee pohjaan ?
  Saati Peran avaimet. Luultavasti kyseenalaistavat sivilisaatiomme . Siellä joku tiedemies kala tutkii vedenulkopuolista elämää kiinostuneena.
  Kiva että taide nostetaan esiin. Simpukat yms.kotilot on ainakin tykästyneet niihin.

  VastaaPoista
 5. Hei Marle! Vaikka mita hauskaa ja kaunista mutta ekaks tuli mieleen etta onko Suomessa junissa noin ihanat lakanat?! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Teje,

   Kyllä vain, ihanat pöllölakanat. Melkein haluaisin samanlaiset mökille.

   Poista