lauantai 7. helmikuuta 2015

Korso

Vantaa viekoitteli minua syvemmälle ja istahdin jälleen junaan ja jatkoin aina Korsoon asti. Olen nähnyt Korso-elokuvan, mutta senkin vain siksi, että olin kutsuvieraslistalla. Se ei tehnyt minuun erityisen hyvää vaikutusta, siis Korsosta paikkana. Leffa olikin nuorisolle tarkoitettu, mutta täti-ihmisenä kestin sen kunnialla. Olihan siinä paljon hyviä koristuotteita ; )
Avoimin mielin kohti Korsoa, tämä voi olla ihan kiva paikka.


Ilmoitustaululta ei löytynyt mitään kiinnostavaa, kun joulukin on jo mennyt.


Kirpputori oli pystytetty lähelle juna-asemaa, mutta en nyt jaksanut katsoa sen tarjontaa. Eipä näyttänyt muitakaan kiinnostuneita olevan. Siirryin radan toiselle puolelle ja sieltä löytyi muutamia erimukavia kohteita. 

Ensin harpoin Lumoon, jossa on lukio, kirjasto, urheilutiloja ja oivallinen näyttelytila. Siellä ihastelin Maarit Kinnusen käsityönäyttelyä Kädellä ja sydämellä. Tilkkutöiden lisäksi Maarit on tehnyt muhkean kokoelman nalleja, semmoisia hienompia antiikkinalleja. 


Nalleja, kasseja ja laukkuja hyllykaupalla! 


Tämä Justus on niin syötävän suloinen. Pidän sen vartalon muodoista ja katseesta.


Kaikilla karhuilla on luonteensa mukainen nimi.


Koiraihmisen unelmakassi.Portti paratiisiin.
Mitenkähän upeaa siellä paratiisissa on, kun jo portilla on näin kaunista! 


Whoopsie Daisy-työ on sekä käsin että koneella ommeltu ja käsin tikattu. Maikki on kova käsinompelija ja tikkaaja. 

Näyttely on avoinna 27.2 asti ma-pe klo 8 - 22, la 10-16 ja sunnuntaisin suljettu. Jos menee junalla, Lumo näkyy jo asemalle asti eli on ihan siinä lähellä.

Lumosta ei ollut kuin pieni liukasteltava matka tänne:


Joo, ihan taviskahvila, mutta tänään erityisen kiinnostava. Ihmisiä kuhisi oven molemmin puolin ja moni oli rajan toiselta puolelta tullut. Niin kuin minä Helsingistä ja kolme rouvaa oikein ryhmämatkan tehneinä Espoosta. No meitä veti tänne made in Korso Viikolla oli Hesarissa juttua tästä kahvilasta, jossa korsolaisten tekemiä käsitöitä olisi myytävänä. Olipa hauska tapahmuma! Myyjät oli ihan parhaita ja tuotteet myös. Hyvä idea tuoda paikallisten kädentaitajien töitä esille ja kaiken kansan nähtäville.


Hauskoja pöllötyynyjä, Converse-sukkia, sydämiä pussukoita ja ties mitä.


Saippuoita, kortteja, koruja, kulhoja ja kyniä. Tosin kynät meni loppuun ja jäin ilman.


Huovutettuja seinätauluja, tekijä tekstiiliartesaani O-Säde.


Korishemmoille ihan parhaat sukat!Inkun ideapaja  oli paikalla kierrätyshenkisten tuotteiden kanssa. Saamani esitteen mukaan ideapajassa on monenlaisia kädentaitojen kursseja. Seuraavan kerran made in Korso on esillä Cafe Korsossa 28.3 ja 25.4.

Aika vierähtikin näissä kahdessa paikassa niin nopeasti, etten sitten muuallle ehtinyt. Paitsi asemaa kohden mennessä poikkesin ankealla Tähtitorilla. Se oli semmoinen itsepalvelukirppis.


Ei tungosta ihmisten eikä tavaroiden suhteen. Paljon tyhjiä pöytiä, mutta joku oli päättänyt laittaa pisteen kukkopillikeräilylleen ja myydä aarteensa pois.


Yleisnäkymää keskustasta. Se pisti silmään, että keskustassa on kaksi pankkiautomaattia ihan lähekkäin. Monelta kylältä ne on kadonneet. Baareja ja ravintoloita riitti myös.


Toisel puolel rataa näytti olevan uudempia kerrostaloja ja isompia kauppoja.


Mielenkiintoiset ovet. Minnekäköhän näistäkin pääsisi? Ei ainakaan paratiisiin.
Ajattelin mennä uudestaan Korsoon, mutta vasta kesällä. Silloin on varmaan kauniimpaa. Ja fillarilla voi suhailla sinne ja tänne. Vaikka junalla pääsisi nopeammin. Molempiin suuntiin.
1 kommentti:

  1. Kiitos Korson esittelystä, en ole koskaan käynyt, näyttääpä ankealta osa paikoista, mutta tuo kädentaitajien myyjäiset olivat varmasti mielenkiintoinen käynti:)
    Kiitos myös Maaritin näyttelytöiden kuvista, kun en pääse sinne itse katsomaan, harmi!

    VastaaPoista