maanantai 2. helmikuuta 2015

Dixi / Tiksi

Hyppäsin junaan ja matkustin tovin kohti pohjoista katsastamaan naapurikaupungin eli Vantaan Tikkurilan uutta juna-asemaa. Täytyy myöntää, että onhan se komea. 


Valoa tulvii joka ikkunasta ja niitä riittää. Avaraa ja siistiä! Tältä tasolta löytyy ainakin kahvila, kioski, ravintola ja yleisövessat.
Junalta tultaessa noustaan liukuportaita ylös ja silloin ollaan aika korkealla. 


Tästä menee tavisportaat alas ja kävin tällä tasanteella hieman huimaantumassa. Kaikki seinät on lasia ja niissä on keltaisia ja punaisia lappuja että tyhminkin tajuaa siinä olevan lasiseinän. Minua nyt huimaa joskus tuolillakin seisominen, joten useimmille tämä korkeus on ihan helppo juttu.


Kun lähes kaikki on lasia, on tehosteena käytetty keltaista, oranssia ja punaista väriä.


Tyylikäs tilanjakaja.Myös vessassaon samat värit kuin muuallakin. Tuon oven takana nukkui joku. Sieltä kuului todella kova kuorsaus. Pyysin vartijoita käymään tarkastusreissulla.
Kauppakeskuksen puolella on ainakin 3 kahvilaa ja vähintään saman verran ruokaravintoloita. Eipä matkaajia ainakaan nälkä pääse yllättämään. Kauppakeskuskesta voi ostaa tuliaiskukkaset, matkalukemiseksi pokkareita, lemmikeille evästä ja ruokakauppakin löytyy. Kaikkia pikkukauppoja en edes muista.


Entinen vr:n rakennus näyttää todella surkealta.


Paljon miellyttävämpää täällä on asioida kuin vanhassa lippumyymälässä.
Vantaan matkakeskuksen entinen toimitalo on tyhjänä, Dixissä on myös bussiasema.


Enpä tiedä, onko aseman grillillä vielä kovasti jonoja.


Vanhat talot näyttää entistä rähjäisimmiltä uusien vierellä.Tämän kuvan nappasin junan ikkunasta. Tuossa tiilirakennuksessa alkaa: 


Saa nähdä, mitä kaikkea tuo mies on keräillyt.
Paikka on Tikkurilan aseman vieressä oleva Vantaan museo, jonka pihassa seisoo vanha linja-auto. Sillä saattaa päästä Kurikkaan.

1 kommentti:

  1. Kiitos kattavasta raportista. Hyvät kuvat kertoo paljon. Nyt ei tarvi ite heti mennä katsastamaan uutukaista.
    Kyllä tuo Tiksikin on muuttunut Tosi Paljon ajasta (1980-luku) jolloinka siellä useamminkin jouduin työasioissa käymään.

    VastaaPoista